fbpx
Начало » България » Край с моркова, време било за тоягата: Само труд и образование за ромите!

Край с моркова, време било за тоягата: Само труд и образование за ромите!

  • bobi
  • 08 февр. 2019
  •  Коментарите са изключени за Край с моркова, време било за тоягата: Само труд и образование за ромите!

За 25 години процентът на несоциализираните представители на ромите се увеличи многократно, смята вицето Красимир Каракачанов. Според него ромите могат да се интегрират само с труд и образование.

Той обясни, че проектът му за Концепция за интеграция е качен и в социалната мрежа Facebook, за да бъде обсъден и много хора да си кажат мнението по него.
„Намерението ми е, като минат 10-тина дни, през които ще тече такова обсъждане, с ресорните министри в тази област, от които зависи интеграцията на това население, а именно министерствата на образованието, социалната политика, регионалното развитие, правосъдието и вътрешните работи – с моите колеги тези неща детайлно да ги отработим и тогава да ги внесем за гласуване в Министерския съвет“, разясни вицето.

Според него предишните концепции са предлагали само наливане на пари и даване на извънредни права.

„Ефектът от тях какъв е? През 2013 г. малолетните майки бяха 843, през 2017 г. те са 3200. Къде виждате интеграцията?“,  риторично попита Каракачанов пред БНР.

Той подчерта още, че въпреки изхарчените милиарди се е увеличил процентът и на неграмотността, и на престъпността.

Според него в следствие и нетърпимостта в обществото става по-голяма.

„Проблемът става все по-сериозен и той ще ескалира. Все повече хора стават нетърпими към тези неща. До кога? Какво чакаме – нещо, което да експлодира в държавата ли?“, настоя той.

Красимир Каракачанов отрече връзка между концепцията и предстоящите избори.

„Видяхте кога казах, че ще го направя – когато ми преля чашата на търпението, след като пребиха един човек. От 20 години говоря по този въпрос – против гетата, против този вид престъпност, за това, че само с труд и образование можем да ги приобщим към обществото, че не може деца да раждат деца, че има паралелни органи на управление – мешерета и всякакви други структури, че 14-годишни момичета раждат деца и т.н. Всяка година в България има избори. Да не правим нищо, защото има избори ли?“, коментира още вицето.

Източник: www.dnes.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top