fbpx
Начало » България » Колко ученици бяха върнати в училище от 314-те ангажирани?

Колко ученици бяха върнати в училище от 314-те ангажирани?

  • bobi
  • 03 май 2018
  •  Коментарите са изключени за Колко ученици бяха върнати в училище от 314-те ангажирани?

В началото на учебната година държавата обяви, че образованието на децата и е приоритет и направи програма за връщане в училище на отпадналите от занятия малчугани. Тогава потерии от учители, социални работници и представители на полицията тръгнаха по домовете да върнат децата в класните стаи. В края на учебната година решихме да проверим колко хора в пернишко са били натоварени със задачата и колко ученици са върнали в училище. Въпросите: 1. колко деца са върнати в училищата на област Перник. 2.Колко от тях са отпаднали отново както за областта като цяло, така и по общини 3. Колко са натрупаните отсъствия от тези ученици. 4. Колко човека бяха заети в кампанията в началото на учебната година, се оказаха задача с повишена трудност за местното управление по образование. На устното ни запитване забравиха да отговорят. Отговор получихме, при това не пълен едва след намесата на пресцентъра на образователното министерство.

Оказа се, че в пернишко 314 човека: учители, експерти по образование, представители на  Дирекция „Социално подпомагане“ – Перник, ОД на МВР – Перник са върнали в училища и детски градини 137 деца. в община Перник – 92; в община Радомир – 27; в община Трън – 11; в община Брезник – 4; в община Земен – 2 и в община Ковачевци – един ученик. Екипите са посетили 1459 адреса, похвалиха се от местното РУО, но отказаха да отговорят на въпроса, касаещ последващите отсъствия на децата, като се скриха зад административното: ”Механизма деца и ученици през настоящата учебна години са отсъствали от учебни занятия в рамките на допустимото”. Колко е „допустимото” за отсъствия от занятия и защо няма конкретен отговор на този въпрос буди още повече въпроси като: „Дали върнатите в училище наистина са посещавали часовете или са „върнати” само на хартия.“, „Има ли успен програмата в пернишко или беше много шум в началото и тишина в края на учебната година“
Оказа се, че в пернишко повторно отпаднало от учолище е само момиче от Трън, което забележете: „е отсъствала по неуважителни причини повече от два месеца, поради бременност”.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top