fbpx
Начало » България » Кои са липсите в образованието в България?

Кои са липсите в образованието в България?

  • bobi
  • 23 ян. 2019
  •  Коментарите са изключени за Кои са липсите в образованието в България?

Състоянието на образованието в България проследява режисьорът Николай Михайлов в документалния филм „Ангели в действие“.

Липсата на уважение и подкрепа на учителите, нищожният престиж на професията, нарушената връзка между деца, родители и преподаватели и нуждата от нови методи, които да възпитават граждани, а не поданици са част от темите в продукцията.

Режисьорът разказва за онези силни изчезващи индивидуалисти, които дават летящ старт на своите възпитаници и ги вдъхновяват да постигат успехи на международно ниво, но често не получават признание за своите усилия, а младите умове, които са обучили, изтичат безвъзвратно в чужбина.

„Трябва най-накрая да осъзнаем, че това, което от години не се случва в българското образование, касае всеки един от нас и че то е ценност, която услужливо сме делегирали на учителите и държавата, но това не ни носи търсеното спокойствие и просперитет.

Позитивната промяна означава общи, постоянни и смислени усилия и точно това дискутират ангелите във филма – как да върнем престижа на професията и уважението към даскала, за да мотивираме младите да тръгнат по стъпките на своите вдъхновители. Ако не го направим сега, ни чака безрадостно бъдеще на невежество, а то излиза най-скъпо“, коментира Николай Михайлов.

Пълнометражният документален филм „Ангели в действие“ е на етап постпродукция и от днес започва да набира средства, за да бъде завършен. Crowdfunding кампанията предвижда разходи и за поетапното му разпространение в цялата страна.

Източник: https://www.dnes.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top