fbpx
Начало » България » Класни стаи на открито ще посрещнат децата от 171 Основно училище в Нови Искър

Класни стаи на открито ще посрещнат децата от 171 Основно училище в Нови Искър

  • bobi
  • 30 мар. 2021
  •  Коментарите са изключени за Класни стаи на открито ще посрещнат децата от 171 Основно училище в Нови Искър

Класни стаи сред зеленина на открито са изпълнени в двора на 171 Основно училище „Стоил Попов“ в Нови Искър. Те ще посрещнат възпитаниците на столичното училище, след възстановяване на присъствено обучение.

Класните стаи на открито ще дадат възможност да се провеждат учебни занятия навън, когато времето позволява и децата и учителите да се чувстват добре, каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която се запозна с направеното в 171 Основно училище.

Местата за сядане са оформени в отделни дървени беседки и са поставени сред зеленина, храсти и цветя. Инициативата е реализирана по проект на училищното ръководство, посочи директора г-жа Канелия Костова.  Училище е едно от най-старите в гарда има 157 годишна история и в него в момента учат 256 деца. През последните 4 години то работи с пълен капацитет, ученици се увеличават непрекъснато, каза също директора на 171 ОУ. След изграждането на новата столова с кухня, както и цялостната подмяна на покрива на помощната сграда, направени със средства от Столична община, нарасна и броя на учениците с близо 60 деца. Сред бъдещите планове на ръководството е да е да се изгради и съвременна STEAM-среда.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top