fbpx
Начало » България » Кино на открито в 11 квартала на София – вижте къде!

Кино на открито в 11 квартала на София – вижте къде!

  • bobi
  • 25 юли 2019
  •  Коментарите са изключени за Кино на открито в 11 квартала на София – вижте къде!

Жителите на 11 столични квартала ще могат да се порадват на филми под открито небе. Независимият проект БлокКино ще срещне зрителите с филмите и филмите със зрителите и то в междублоковите пространства, в двора на училища или в парковете, съобщава БНР. Фестивалът под открито небе стартира през 2015 година. В него има три части- игрално, документално и анимационно кино.

Началото на прожекциите е на 29 юли. В „Княжево“ (в двора на 26 СУ „Йордан Йовков“) се предвидени срещи с „Посоки“ и „Гората на Димо“. Мобилното кино на открито ще продължи до 22 август.

Филми под звездите ще могат да видят хората от „Света Троица“(30 юли), „Младост“(31юли- 1 август), „Хиподрума“(5-6 август), „Изток(7-8 август), „Люлин“(12август), „Дружба“(13-14 август), „Сухата река“(15 август), „Надежда“(19-20 август), „Бояна“(21 август) и „Лагера“(22 август).

Сред игралните творби, включени в програмата, са „Ага“ с десетки награди, творбата с участието на Руши Видинлиев „Снимка с Юки“, „Вездесъщият“, „Каръци“.
При документалните заглавия внимание заслужават „Формулата на Тео“, „Манчестър Юнайтед от Свищов“, „Коридор №8“, „Последната линейка на София“ и други.

Източник:

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top