fbpx
Начало » България » Капсула на времето ще пази послания на ученици от разградско училище

Капсула на времето ще пази послания на ученици от разградско училище

  • bobi
  • 30 юни 2021
  •  Коментарите са изключени за Капсула на времето ще пази послания на ученици от разградско училище

Нова капсула на времето ще пази послания на ученици от разградското основно училище „Никола Икономов“, съобщиха от учебното заведение.

Капсулата, в която бъдещото поколение ще надникне след двадесет години е поставена и зазидана днес в стената във фоайето на училището.

Такъв вълнуващ повод за среща във времето докосна учениците и учителите на 1 ноември миналата година, когато бе отворена старата училищна капсула, завещана му от началото на новото хилядолетие.

Заветът на децата, писан през 2000-та година и съхраняван две десетилетия в специална капсула към сегашните ученици бе да бъдат упорити и търсещи, да живеят в по-добър свят, да съхранят човечността, да ценят учителите и любознанието, посочват от учебното заведение.

На днешния тържествен ден училището отбеляза и приключването на учебната година и изпрати своите седмокласници. Беше спазена традицията за връчване на най-престижната училищна награда. За отличен успех и победи в конкурси и състезания „Златен вимпел“ получиха десет седмокласници. Директорът Димитър Петров връчи още 94 отличия на изявени ученици от пети до седми клас, а други 15 възпитаници бяха удостоени с награди от училищното настоятелство, допълват от учебното заведение.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top