fbpx
Начало » България » Кандидатстване за първи клас в Бургас – как ще се случва?

Кандидатстване за първи клас в Бургас – как ще се случва?

  • bobi
  • 12 май 2020
  •  Коментарите са изключени за Кандидатстване за първи клас в Бургас – как ще се случва?

От днес бургаската електронна система за прием в първи клас е активирана в режим на кандидатстване.

„Призоваваме всички родители да се възползват от предимствата на електронната система за записване“, заяви кметът Димитър Николов.

Ако има все пак родителите, които нямат възможност да направят кандидатстването онлайн, могат да подадат регистрационния талон на място в даденото учебно заведение, спазвайки изискванията за безопасност. Директорите на бургаските училища вече правят необходимата организация за дезинфекция на помещенията и отстояние, като родителите ще влизат вътре по един.

Служител от даденото училище ще попълни онлайн формуляра пред дадения родител, ще му даде индивидуална парола за достъп до класирането и с нея ще може да се проверят резултатите, когато бъдат обявени.

Родителите, които ще използват платформата, могат да се запознаят с нея предварително на официалната страница на Община Бургас в раздел: „Е-услуги“.

Първият етап на класирането ще продължи до 18:00 часа на 22 май, а резултатите ще излязат на 3 юни в електронната система.

Родителите на приетите на първо класиране деца ще могат да ги запишат в срок от 5 до 12 юни. Обявяването на останалите свободни места след първо класиране ще се извърши на 16 юни.

Важно е да се каже, че най-много точки при кандидатстване носи адресната регистрация на детето.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top