fbpx
Начало » България » Отваря врати първата частна гимназия за дигитални умения

Отваря врати първата частна гимназия за дигитални умения

  • Lyubina Panayotova
  • 14 февр. 2018
  •  Коментарите са изключени за Отваря врати първата частна гимназия за дигитални умения

СофтУни Светлина ще изгражда дигитални лидери

Стартира прием за Първата частна гимназия за дигитални умения „СофтУни Светлина“, акредитирана от МОН. Тя е резултатът от партньорство между две водещи образователни институции – „СофтУни” и ЧОУ „Светлина”, обединени от силен стремеж за предоставяне на едно различно и иновативно образование, изграждащо ИТ и дигитални лидери, напълно подготвени за професиите на бъдещето.

Гимназията следва държавния общообразователен стандарт (ДОС) и утвърдения от МОН учебен план. „Тя се роди от необходимостта за качествено съвременно образование. Целим  да отговорим на дигитализиращия се свят и новите технологии. Дигиталните умения се превръщат в основния двигател на човешката еволюция, а бъдещето принадлежи на тези, които ги владеят.“, споделят от екипа на проекта.

Приемът в „СофтУни Светлина“ е официално обявен за ученици, които тази есен ще са в 8 клас. Първият випуск стартира от 1 септември 2018 година. Кандидатстването за гимназията е отоворено, а местата са ограничени до 60 за 3 специалности, между които ще могат да избират бъдещите осмокласници:

– Специалност “Приложен програмист”

– Специалност “Графичен дизайн и мултимедия”

– Специалност “Дигитален маркетинг и предприемачество”

Редица извънкласни дейности, с които учениците да предизвикват себе си и уменията си. Така ще разкрият кое им доставя удоволствие и какви скрити таланти имат. Преподавателският състав е специално селектиран  екип от професионалисти.

Двете институции се обединяват с идеята да предоставят едно различно и иновативно образование, което изгражда ИТ и дигитални лидери, напълно подготвени за професиите на бъдещето, съобщиха от Софтуерния университет.

Учениците ще завършват с диплома от МОН за средно образование, за което „СофтУни Светлина“ има лиценз от Министерството на образованието, и свидетелство за професионална квалификация. Обучението може да бъде както присъствено – в сградата на СофтУни в София, така и онлайн от всяка точка на света, но с присъствени изпити, уточниха от университета. Наред с технологиите, силно застъпено в гимназията ще бъде и обучението по английски език.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top