fbpx
Начало » Бакалавър » Кандидатите за ректор на Софийския университет ще се срещнат с академичната общност

Кандидатите за ректор на Софийския университет ще се срещнат с академичната общност

  • bobi
  • 24 окт. 2023
  •  Коментарите са изключени за Кандидатите за ректор на Софийския университет ще се срещнат с академичната общност

Четиримата кандидати за ректор на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще имат срещи с академичната общност, съобщи днес пресцентърът на висшето училище.

Кандидатурите за поста са четири: на акад. проф. дфзн Николай Витанов, проф. д-р Климент Найденов, проф. д-р Георги Вълчев и на проф. дпн Милен Замфиров, припомня БТА.

На 22 ноември 2023 г. Общото събрание на Софийския университет ще избере еднолични и колективни органи на управление и контрол на Софийския университет.

На 23 октомври 2023 г., съгласно член 28, алинея 3 от Правилника за устройството и дейността на Софийския университет, „кандидатите за ректор огласяват своите програми пред академичната общност, както и пред Общото събрание“.

На всеки кандидат се предоставят еднакви условия за представяне и обсъждане на програмата му. Редът на представянето се определя чрез жребий, в присъствието на доц. д-р Камелия Цолова – председател на Комисията по предложенията за органи на управление и контрол в Софийския университет, и заместник-председател – доц. д-р Валери Колев, беше изтеглен жребий за провеждане на срещите.

Според жребия, срещата на проф. дпн Милен Замфиров е 6 ноември 2023 г.; на проф. д-р Климент Найденов – на 7 ноември; на акад. проф. дфзн Николай Витанов – на 8 ноември; на проф. д-р Георги Вълчев – на 9 ноември.

Срещите на кандидатите за ректор ще са в аулата на Софийския университет от 17:00 ч.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top