fbpx
Начало » България » Кампания за насърчаване на четенето „Походът на книгите“ се провежда онлайн

Кампания за насърчаване на четенето „Походът на книгите“ се провежда онлайн

  • bobi
  • 16 апр. 2020
  •  Коментарите са изключени за Кампания за насърчаване на четенето „Походът на книгите“ се провежда онлайн

Известни български музиканти застават зад инициативата

Традиционно „Походът на книгите” дава своя старт на 2-ри април, Международният ден на детската книга, който се отбелязва в целия свят и съвпада с рождения ден на датския писател Ханс Кристиан Андерсен, създал едни най-популярните приказки на всички времена.

Поради мерките по време на извънредното положение, част от които са затворените училища и детски градини, Асоциация „Българска книга” също организира инициативата „Известни българи четат на деца”, част от „Походът на книгите“ онлайн, със свободен достъп и без ограничение на броя присъстващи. По-късно през годината, когато епидемията отмине, срещите с музикантите и децата ще се проведат на живо в детски градини и училища.

В деветото дигитално издание зад инициативата застават известни български музиканти, които ще прочетат откъс от своя любима детска книжка, ще разкажат за себе си и любовта си към книгите и четенето. Това са Дидо от Д2, Дивна, Нина – Николина, Прея, Калин Вельов и Орлин Павлов. Онлайн срещите с тях ще се проведат в дните след Великден, от 21-ви до 28-ми април между 16:00 и 17:00 часа. Събитията са подходящи за деца и юноши на възраст между 7 и 14 години.

За участие е необходима единствено регистрация с имена и имейл на сайта https://webinaria.bg/.

Следете събитието на „Походът на книгите” във Фейсбук и страницата на Асоциация „Българска книга” за повече информация и програмата по дни.

„Походът на книгите“ е част от Културния календар на Столична община за 2020 г. с финансовата подкрепа на Столична община.

Организатор: Асоциация „Българска книга“

Партньори: Българска библиотечно-информационна асоциация, фондация „Глобални библиотеки“, Столична библиотека, Министерство на образованието и науката, Регионално управление на образованието – гр. София, фондация „Детски книги“, „София играе”

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top