fbpx
Начало » България » Как трябва да започне учебната година?

Как трябва да започне учебната година?

  • bobi
  • 01 сеп. 2021
  •  Коментарите са изключени за Как трябва да започне учебната година?
нов предмет

Протест с искане за присъствена учебна година се проведе пред здравното министерство. Родителите поискаха учебната година да се провежда в класните. Антоанета Кенова – от инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система, обясни , че родителите са провели среща с министър на образованието и нито един от тях не е искал учебната година да започне дистанционно.

Присъствието в клас би застрашило здравето на учениците – на тази позиция са от „Родители за безопасно образование“.

Според Ива Недялкова при присъствена учебна година ще доведе до бум на болни от коронавирус в учебните заведения.

„В момента застъпваме във вълна, мерки не се спазват никъде, на срещата беше казано, че мерки няма да се спазват и в училищата. Имаме опит от последните две години, най-добрият вариант е да с започне дистанционно“, заяви тя.

Ива Недялкова отбеляза, че родителите ще се почувстват спокойни, когато има над 80% ваксинационно покритие сред учителите. Според нея дистанционното обучение е ефективно.

Децата много трудно ще спазват противоепидемични мерки, съгласи се и Антоанета Кенова. Според нея обаче, за хората, които сами са избрали обучението в дистанционна среда, то може би е успешно. „За всички други, които са били принудени да оставят децата си вкъщи, то не е“, отбеляза тя.

Според Антоанета Кенова родителите искат от здравния министър той да гарантира, че децата ще са последните, които ще са затворени, но той е избегнал срещата с тях.

„МОН са готови за диалог, но нищо не зависи от тях, трябва да се срещнем с министър д-р Стойчо Кацаров“, каза още Кенова.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top