fbpx
Начало » България » Как се става пилот на Airbus A320 разказва млад българин + Видео

Как се става пилот на Airbus A320 разказва млад българин + Видео

  • bobi
  • 22 февр. 2018
  •  Коментарите са изключени за Как се става пилот на Airbus A320 разказва млад българин + Видео

Васил Димитров е млад български пилот, който стартира своята професионална кариера още на 19г. От 5 години Васил е ко-пилот на пътническия самолет Airbus A320. Вече има почти 5000 летателни часа , което го нарежда и сред най-младите летци в гражданската авиация в България.

В интервю за Vesti.bg българинът споделя, че още от дете мечтае да лети. Когато става на 16 г. вече има лиценз за любител пилот.

„През 2012г. една от най-големите авиокомпании в Германия организираше обучение за пилоти и след това предлагаше работа в нея. Общо 550 кандидати се борихме за 4 свободни позиции. Аз имах късмета да съм сред тях и бях единственият чужденец“, разказва 24-годишният Васил.

Първият му полет с пътнически самолет е от Виена до Цюрих.

„Полетът премина без никакъв стрес. Чувствах се подготвен и изключително удовлетворен“, казва пилотът.

Васил Димитров работи 4 години в Германия, след което решава да се завърне в родината си и става част от екипа на националния превозвач „България Еър“.

„Приятно е да работиш в българска авиокомпания. Тук се прибирам почти всеки ден вкъщи. Близо съм до семейството си и близките, а това човек не може да го купи с пари“, посочи той.

Летецът смята, че България все още се модернизира в някои професии и авиацията е една от тях. Именно затова е хубаво млади хора да се обучават в чужбина, да поработят там и след това да се върнат и да продължат да се развиват професионално в родината си.

„Най-важното е човек да харесва професията си и няма да работи, и ден от  живота си, така а се чувствам аз!“, категоричен е Васил.

Следващата цел на българския пилот е да стане командир.

В свободното си време също обича да лети, но с малки самолети. Идеята му е един ден да стане и инструктор, за да обучава хората от самото начало.

Източник: www.vesti.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top