fbpx
Начало » България » Как дигиталната среда променя професиите и образованието?

Как дигиталната среда променя професиите и образованието?

На 30 октомври 2018 г. в рамките на инициативата „Мениджър за един ден“  се проведе и традиционният вече кариерен форум „Професиите на бъдещето“. Темата беше свързана с дигитализацията на професиите.

 

Кметът на София Йорданка Фандъкова откри форума заедно със своя „мениджър за един ден“, ученик в 12ти клас от профил Технологичен „Предприемачество и бизнес“ на 23 СУ в София. Последва видео-обръщение от комисаря по цифрова икономика и общество в ЕК, Мария Габриел. Програмата включваше презентации на представители на над 15 големи компании, които говориха за дигитализацията в различните сфери – от образованието, през професиите в маркетинга, финансите и счетоводството, телекомуникациите и интернет на нещата (IoT).

Горан Йорданов, регионален мениджър за източна Европа на Swiss Education Group престави темата „Kак дигиталната среда променя образованието и какво да очаквате и да изисквате?

 

Как да определяме себе си, полето си за изява и развитие и защо образованието е важна част от този процес бяха основните въпроси на презентацията. Той сподели, че за да постигнат мечтите си, младите хора трябва да най-напред да открият себе си, да мечтаят за големи неща и да си поставят високи цели, тъй като това им дава енергия да ги преследват и реализират.

Според проучване на швейцарската образователна група сред хора от генерацията „Z“ в класната стая, спадът на внимание е между 10 и 15 секунди. Най-голямото предизвикателство пред образователните институции е да грабнат вниманието за това време, да дадат достатъчно големи мечти и практически опит, така че младите хора да искат да бъдат в класната стая.

Днес, ролята на образованието е чрез дигитален подход да даде знания и платформа, които да помогнат на младите да се реализират. Знанията за бъдещето, благоприятната учебна среда и реалните бизнес проекти трябва да бъдат сред приоритетите на образователните институции.

„Образованието е възможността да откривате нови хоризони пред себе си, да откривате нови мечти, когато вече сте успели да реализирате съществуващите, и това е един цикъл, в който човек се чувства пълноценен“ заключи той.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top