fbpx
Начало » България » Как децата да четат повече?

Как децата да четат повече?

Платформа в интернет ще насърчава четенето при подрастващите

 

Новата онлайн платформа „Компас за родители в света на детските книги“ ще бъде съвсем нов продукт, в който с помощта на активни филтри родителят ще може да създаде един моментен, почти точен образ на своето дете. Това каза Валентина Стоева, основател на фондация „Детски книги“, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Използвайки тези филтри, платформата ще може да предложи най-подходящите заглавия за този тип дете. След това, с помощта на бутон, родителят ще може да се сдобие веднага с избираните книги, допълни още Стоева. Целта на е платформата е да бъде в улеснение на родителите. С помощта на активните филтри да подбере подходящите за него четива, след това обаче заедно да споделят емоцията от четенето. Четенето е емоция и изключително дълбока връзка, която се създава между родителя и детето, поясни Стоева.

Според основателката на платформата детската литература е подходяща и за възрастни, просто е написана по такъв начин, че и децата да открият поуките в нея. По думите й децата имат нужда от водач, но и от приятел, за да обсъждат книгите. Родителят е този, който може да прецени дали дадена поредица е подходяща за неговото дете – включително като език или теми, които се разглеждат в тях, а детската литература дава отговор на детските въпроси, каза още Стоева.

С моите колеги всеки ден, чрез ревюирането на книги, целим именно да предложим на родители и деца един богат каталог от книги. Те да прочетат ревюто, защото това не е анотация или информация от самото издателство, а е прочит на нашия екип. По този начин родителите са подготвени за съдържанието на книгата и могат да преценят дали нещо ще ги притесни и отговаря ли на типа на тяхното дете.

Източник: www.dnes.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top