fbpx
Начало » България » Какво прави 91 НЕГ в София едно от най-желаните училища след 7-и клас

Какво прави 91 НЕГ в София едно от най-желаните училища след 7-и клас

  • bobi
  • 20 ян. 2022
  •  Коментарите са изключени за Какво прави 91 НЕГ в София едно от най-желаните училища след 7-и клас
Сегашните седмокласници бяха сред учениците, които най-дълго бяха оставени през последните две години на обучение от разстояние. Сега те са изправени пред първото си голямо предизвикателство – матури и избор на ново училище.
91 НЕГ в София е едно училищата, които традиционно приемат с най-висок бал бъдещите осмокласници.
През последните 20 години, от училището всяка година правят предложение за прием на 7 паралелки с по 26 ученици, т.е. общо 182 деца, каза в ефира на Радио София директорът на 91 НЕГ Вера Катранджиева.
„Квотите все още са спазени между младежи и девойки 50 на 50. Учениците в първата година учат интензивно само немски език. При нас работят 8 делегирани преподаватели от Германия и след завършването на осми клас се прави нова селекция за две паралелки, която създава възможността учениците между 9 и 12 клас по немски стандарти и смесени българо-немски учебни планове да получат немска и българска диплома за завършено образование“, каза Вера Катранджиева.
Тя добави, че в тези две селектирани паралелки повечето предмети се учат на немски език. В останалите пет паралелки учениците получават немска езикова диплома, което е сертификат за нивото на владеене на езика по европейската езикова рамка.
Вера Катранджиева обясни, че резултатът на випускниците от учебната 2019/2020, когато беше обявено началото на пандемията, по български език е бил отличен 5.70, по немски език – отличен 5.78, по английски език 5.87, по математика – 5.50.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top