fbpx
Начало » България » Какви икономии планират училищата в Бургас заради високите сметки за ток

Какви икономии планират училищата в Бургас заради високите сметки за ток

  • bobi
  • 28 ян. 2022
  •  Коментарите са изключени за Какви икономии планират училищата в Бургас заради високите сметки за ток

Три пъти са скочили сметките за електричество в училищата и детските градини в Бургас, а със 100 000 лева повече ще плати за ток и парно областната болница.

„Сметката за електроенергия за ноември беше 1600 лв., за много голяма неприятна изненада сметката за декември се оказа, че е 4400 лв. Това е почти 2,5 пъти повече от предходната. Отделно трябва да се плащат сметки за парно, която също предполагам, че няма да бъде малка“, разказа пред бТВ зам.-директор на ПГСАГ „Кольо Фичето“ в Бургас Мария Жекова.

В гимназията все още не са разпуснати всички ученици онлайн. Пет паралелки днес учат присъствено. В детска градина в Бургас, в която готвят и на ток, сметката е нараснала със 73% – от 15 000 лв. за ноември на 26 000 лв. за декември.

„В училището имаме 12 болни учители, което затруднява преподавателния процес“, каза още тя.

В някои класни стаи е поставено LED осветление, за да се спестяват средства.

Със 100 000 лв. по-висока е сметката за ток на областната болница. Засега от ръководството на лечебното заведение уверяват, че няма да режат от парите на медиците, но ако тенденцията продължи, ще задлъжнеят. Засега ги спасява това, че през лятото сградата бе санирана.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top