fbpx
Начало » България » Италианката Мартина: В Северна Италия ситуацията е критична!

Италианката Мартина: В Северна Италия ситуацията е критична!

  • bobi
  • 11 мар. 2020
  •  Коментарите са изключени за Италианката Мартина: В Северна Италия ситуацията е критична!

Мартина е на 33 години от Италия. Живее в Мерано. Това е малко градче в една от най-северните части на Италия. Нашият екип реши да се свърже с нея и да я попита от първо лице за ситуацията в страната на ботуша.

Здравей, Марти. Какво е положението в Италия?

Ами… Горе-долу. Положението се променя на всеки час. Има места, които остават без промяна, но в други части на страната има нови заразени хора. Тук, където живея аз, в нашия район, се говори за 77 заразени човека. Разбира се, не всички хора са опасни, но мерките са изключително строги.

Навсякъде в страната има полицаи. Проверките са постоянни. Хората работят от вкъщи. Говори се, че в цялата страна ще затворят абсолютно всичко, освен аптеките и супермаркетите. Въобще говорим за пълен блокаж на страната.

Добре, а какво се случва в Милано, където е ядрото на болни хора?

В Милано и Бергамо е наистина страшно. В болниците вече няма места. Това е ужасно, защото буквално лекарите трябва да решават кой да умре и кой не. Можете ли да си представите?!

Големите градове са сериозен проблем. Затова, моят съвет към вас е, да се пазите и да не се оплаквате, че трябва да се адаптирате към промените – мерките са, за да няма повече заразени. Вижте при нас какво се случва… Не искате да го изпитате, повярвайте ми!

Но без паника. Няма нужда от нея. Просто мислете добре какво правите и къде ходите, сменете си приоритетите за известно време.

Чух, че при вас има някакъв документ, който трябва да подписвате при излизане от дома. За какво става въпрос?

Точно така. Можеш да излизаш на улицата само с този документи. Всеки полицай може да те провери навсякъде дали го носиш. Прилагам ви го и на вас, за да видите как изглежда:

eigenerklaerung-1

 

Това е документ от Министерството на вътрешните работи. Можеш да изтеглиш документа отвсякъде. Свободен за теглене. Излизаш само с попълнената бланка. Ако нямаш декларацията в себе си – чака те глоба.

Документът само за вашия район ли е?

Не, не… Документът е за цялата страна! Така – сваляш документа от сайт и го попълваш. Не е нужно да ходиш до министерството за заверка или подпис. Просто го носиш със себе си. Когато полицай те спре – вадиш документа и полицията го подписва, за това, че са те проверили. В документа описваш къде отиваш – дали отиваш на работа, дали пътуваш на някъде, за къде пътуваш, от работа ли се прибираш, на зъболекар ли отиваш… Всичко се пише вътре!

Уау… Само в Милано и Бергамо ли има стрес или в цялата страна?

В Северна Италия ситуацията е критична! На другите места има стрес, но засега всичко е овладяно. Правителството взема постоянни мерки, за да не стане положението в цялата старна, като в Милано. А за заразените… Постоянно излизат нови. Пазете се!

Интервю на Борислав Борисов – Bobby

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top