fbpx
Начало » България » Искаме връщането на всички деца в училище при засилени мерки

Искаме връщането на всички деца в училище при засилени мерки

  • bobi
  • 18 дек. 2020
  •  Коментарите са изключени за Искаме връщането на всички деца в училище при засилени мерки

След решението на Министерството на образованието за връщане в училищна среда на децата от 1-и до 4-клас, в социалните мрежи се появи отворено писмо с искане учениците на възраст над 10 години да имат правото на избор и хибридно обучение

Темата ще бъде обсъдена днес на среща с министъра на образованието Красимир Вълчев с работодателските организации на директорите и синдикатите.

Антония Георгиева – Кенова, „герой на децата“ от наградите Златната ябълка и представител на Гражданска инициатива „За качествено и иновативна образователна система“, каза пред Радио София, че тежестта на всички мерки, свързани с пандемията от коронавирус, пада върху децата. Тя посочи, че някои родители са притеснени от факта, че нивото на дистанционното обучение ще бъде по-ниско от това на присъственото и подчерта, че Министерството на образованието трябва да постави ясни критерии за качеството на обучението в електронна среда, дори когато част от децата се върнат в училище.

В отвореното писмо на Гражданската инициатива “За качествена и иновативна образователна система” се посочва, че голяма част от децата, при които обучението се провежда вкъщи, развиват тревожни и депресивни симптоми. Кенова изрази притеснение, че част от обществото е показала, че е готова “да жертва децата”, оправдавайки се с лошото здравеопазване или общото ниво на образованието. Според нея децата в момента имат повече нужда да бъдат заедно и да общуват помежду си.

Настояването на родителите от гражданската инициатива е да се помисли за връщането на всички деца в училище след Нова година, но при засилени мерки за намаляване на риска от заразяване и конкретен алгоритъм за действие при установяване на зараза.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top