fbpx
Начало » България » Иновативен конкурс на строително-инвестиционна компания скъси дистанцията между водещи инвеститори и талантливи студенти

Иновативен конкурс на строително-инвестиционна компания скъси дистанцията между водещи инвеститори и талантливи студенти

  • bobi
  • 02 юни 2022
  •  Коментарите са изключени за Иновативен конкурс на строително-инвестиционна компания скъси дистанцията между водещи инвеститори и талантливи студенти

Трима студенти от над  100 от цялата страна, взели участие в иновативен конкурс за интериорен дизайн, бяха наградени от авторитетно жури. Това стана по време на емоционална церемония в София, организирана от автора на инициативата NovaCity Group, на която присъстваха водещи инвеститори, дизайнери, архитекти, представители на български висши учебни заведения, студенти и партньори.

В продължение на два месеца участниците влязоха в предизвикателна надпревара за създаване на идеен проект за интериорен дизайн на реален апартамент от 129 кв. метра, предназначен за семейство с няколко деца. Право на участие в конкурса имаха студенти по “Интериорен дизайн” и “Архитектура” от Университет по архитектура, строителство и геодезия; Варненски свободен университет; Лесотехнически университет, Нов български университет, Национална художествена академия, Висше строително училище „Любен Каравелов“ – София, Технически университет – София.

Големият победител в първото издание на конкурса, който беше определен като предизвикателство, е Мария Енчева – 4-ти курс от НХА, специалност “Индустриален дизайн”. Тя получи 5000 лева и лични поздравления от собственика на NovaCity Oрен Барной, който беше в София специално за повода. По думите ѝ наградата ще бъде използвана за предстоящия ѝ обмен по програма Еразъм в Амстердам в архитектурно студио.

На второ и трето място се класираха Антония Йорданова – 4-ти курс от Нов български университет, специалност „Архитектура“  и Александър Тодоров от НХА, специалност „Инериорен и екстериорен дизайн“. Те получиха парични награди от 3000 и 2000 лв.

Освен парични награди, отличените получиха възможност за стаж в утвърдени офиси за интериорен дизайн. Първите три места получиха и лицензи за достъп до всички V-Ray продукти за програми за 3D визуализация, предоставени от Chaos.

Журито бе в състав от 7 водещи архитекти и дизайнери: Архитект Добромир Добрев от NovaCity Group, Вяра Желязкова от I/O Architects, Трифон Пеев от 3Arch Design, Юлиян Пиперов от StudioPiperov, Валери Маринов от Студио Fimera, Светослав Тодоров от Studio Mode и Анастасия Живаева от Chaos оценяваха модерна визия, въздействие , функционалност,  оригинален и нестандартен подход към заданието.

Успехът на конкурса постави NovaCity Group пред сериозната идея да превърне тази инициативна в ежегодна. Основната цел онкурс-=e да се подаде ръка на младите студенти. Това е добър начален старт на развитието и досег с големи имена в сферата. Фактор, който доказано скъсява връзката между бизнеса и образованието още на ранен етап и осигурява повече качествени и мотивирани специалисти на родния пазар.

NovaCity Group е българска строително-инвестиционна компания с над 12 години опит.  Специализирана е в проектиране, разработване и реализиране на инвестиционни проекти в сферата на недвижимите имоти.  Благодарение на своите международни партньори в Полша, Чехия, Румъния, Нигерия, Израел, Канада и САЩ,  компанията използва най-добрия международен опит от световните пазари.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top