fbpx
Начало » България » Има риск да се обяви нулева година, ако не бъдат направени компромиси от всички

Има риск да се обяви нулева година, ако не бъдат направени компромиси от всички

  • bobi
  • 20 ное. 2020
  •  Коментарите са изключени за Има риск да се обяви нулева година, ако не бъдат направени компромиси от всички

Директорът на 119-о СУ Диян Стаматов смята, че носенето на маски в час от 5-12 клас е най-правилното решение в момента, за да могат както ученици, така и учители да се чувстват малко по-спокойно.

„Голяма част от родителите не приемат тази мярка. Важно е сега да бъде направен малък компромис, който да пощади учителите. Няма друг защитен механизъм, който да предпази както по-големите ученици, така и учителите в класната стая“, коментира в ефира на „Денят ON AIR“ той.

И изрази надежда учениците да влизат в класните стаи с маски, за да се запазят здравето на своите учители.

„Общата бройка в нашето училище е 22-ма колеги с положителен тест и трима учители, които бяха на командно дишане доста дълго време в болница. Именно по тази причина е моята убеденост, че учениците трябва да направят това усилие и да бъдат с маска. Не мога да кажа на моите колеги да дойдат в училище и да се надяват, че няма да се случи нищо. Техният живот и здраве е точно толкова важен, колкото и на самите ученици“, заяви Стаматов пред Bulgaria ON AIR.

Директорът подчерта, че трябва да бъдат взети локални решения за всяко едно училище. На 30 ноември, когато изтичало дистанционното обучение за прогимназия и гимназия, щабовете трябвало да покажат точната насока как ще се учи.

По думите му към днешна дата в София е изключително опасно да се взима решение за цялостно връщане на учениците в класната стая.

„Приоритет в момента е здравето на всички, а не ангажиментът как ще завършим първия срок. С широко отворено сърце родителите трябва да приемат, че учителят е като самите тях. В никакъв случай те не трябва да мислят за дребните неща. Компромиси трябва да правят и родителите по отношение на съпротивата си за маски, и учениците. Учителите са поставени в една ситуация, в която животът им е в опасност ежедневно“, категоричен бе Стаматов.

Относно възможността да бъде обявена нулева учебна година, директорът на 119-о СУ каза, че такъв вариант все пак съществува.

„Има риск да се обяви нулева година, ако не бъдат направени компромиси от всички. Ако очакваме, че учителите ще са здрави и няма никой да се зарази, това е просто абсурдно. Компромисът е ключовият момент, който трябва да бъде направен“, изтъкна още Стаматов.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top