fbpx
Начало » България » Има възможност с европари да бъдат построени осем детски градини в София

Има възможност с европари да бъдат построени осем детски градини в София

  • bobi
  • 06 мар. 2023
  •  Коментарите са изключени за Има възможност с европари да бъдат построени осем детски градини в София

Нови сгради на общински училища и детски градини – общо 16, в София, Пловдив, Бургас и Варна ще бъдат изградени с 80 млн. лева.

Това са средства по Механизма за възстановяване и устойчивост на Европейския съюз. През последните години тези четири града регистрират прираст на населението и формират необходимост от изграждането на нови учебни/детски заведения.

„Всички предвидени осем детски градини ще бъдат изградени в София. Училищните сгради се разпределят по две в съответните четири общини. Тези осем детски градини и тези осем училища са индикатор, който трябва да бъде отчетен пред Европейската комисия по Националния план за възстановяване и устойчивост.

Крайният срок за подаване на проектите е 29 май. С четирите общини сме провели разговори и е ясно, че нуждата е налице. Сградите трябва да бъдат изградени до май 2026 година.

Оборудването и обзавеждането влиза в тези суми“, каза в предаването „12+3“ Иван Попов, заместник-изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Програма за образование“.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top