fbpx
Начало » България » Илия Петков е студент на годината в специалност „Таекуондо“ в НСА

Илия Петков е студент на годината в специалност „Таекуондо“ в НСА

  • bobi
  • 13 окт. 2020
  •  Коментарите са изключени за Илия Петков е студент на годината в специалност „Таекуондо“ в НСА

Илия Петков е студент на годината в специалност „Таекуондо“ в Национална спортна академия „Васил Левски“.  Третокурсникът получи годишна стипендия, осигурена от Медицинска лаборатория „Рамус“, която му беше връчена от Димитър Михайлов – вицепрезидент на БФ Таекуондо, вицепрезидент на лаборатории „Рамус“ и докторант на Академията.

„Много съм щастлив, че имам възможността да наградя Студента на годината. Надявам се това да се превърне в традиция, а доколкото ние имаме възможност ще подкрепяме инициативата, защото вярвам, че нашите студенти са добри и това ще е допълнителен стимул за тях. Надяваме се НСА да продължава да помага на нашата федерация, както досега, с високообразовани кадри по таекуондо“ – заяви при награждаването Димитър Михайлов.

Годишната стипендия е учредена в памет на Чанг Конг Со – един от първите южнокорейски треньори по таекуондо в България.

Преподаватели и студенти от специалност „Таекуондо“ връчиха на ректора на висшето спортно училище проф. Николай Изов специален подарък за спомен от откриването на академичната учебна година, когато, с демонстрации по таекуондо на Демо отбора ни, се отбеляза и 30-годишнината от установяване на дипломатически отношения между България и Република Корея.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top