fbpx
Начало » България » Издатели призовават „Купи 1 книга. Дари я на своето училище!“

Издатели призовават „Купи 1 книга. Дари я на своето училище!“

  • bobi
  • 03 сеп. 2020
  •  Коментарите са изключени за Издатели призовават „Купи 1 книга. Дари я на своето училище!“

Стотици училища в цялата страна се очаква да се включат в националната инициатива „Купи 1 книга. Дари я на своето училище!“. Това коментира Виктория Бисерова от Асоциация „Българска книга”, които стоят зад акцията, която иначе е подкрепена и от Министерство на образованието.

Идеята ни е в първия учебен ден учениците да занесат в училище нова книга. С този символичен акт децата не само ще могат да споделят любимите си книги с приятели и съученици, но биха се превърнали в посланици на четенето.

Повече от 200 издателства и онлайн книжарници подкрепят кампанията „Купи 1 книга. Дари я на своето училище1“, каза Бисерова. Освен издателите обаче, въвлечени в каузата са още автори, художници, дизайнери и страньори, преводачи, редактори, коректори, печатари, търговци.

По думите ѝ, освен, че ще доведе до обогатяване на училищните библиотеки и създаването на класни такива, инициативата ще стимулира в крайна сметка и провеждането на литературни занятия, четения; създаване на литературни клубове, а защо не и театрални ателиета, творческо писане и др.

Кампанията ще бъде целогодишна и няма да се ограничава само с първия учебен ден. Тя си има и специални хаштагове за по-лесно идентифициране – #ДарихКнигаНаМоетоУчилище, #КнигаЗаМоетоУчилище и #ЗаДаЯИмаКнигата.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top