fbpx
Начало » България » Избират нов ректор на Софийския университет

Избират нов ректор на Софийския университет

  • bobi
  • 22 ное. 2023
  •  Коментарите са изключени за Избират нов ректор на Софийския университет
условия прием 2022

Новият ректор на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за следващите 4 години ще бъде избран на Общо събрание днес. Кандидатите за поста са четирима.

Кандидати за ръководител на най-старото висше училище у нас са акад. Николай Витанов от Физическия факултет, проф.Климент Найденов от Геолого-географския факултет, проф. Георги Вълчев от Философския факултет и проф. Милен Замфиров от Факултета по науки за образованието и изкуствата.

Новият ректор ще бъде избран на Общо събрание с 400 делегати, от които 60 са студенти и докторанти. Преди броени дни, на 16 ноември, Студенският съвет към Софийския университет „Св.Климент Охридски“ организира предизборен дебат в Аулата на Ректората на универститета, по време на който кандидатите за ректор се изправиха пред студентите и преподавателите, за да споделят своите визии и да отговорят на техните въпроси.

Преди това – от 6 до 9 ноември, четиримата кандидат-ректори проведоха срещи с академичната общост, представяйки своите програми за развитие на висшето учебно заведение.

Ректор на Софийския университет от 2015 година насам, два мандата, е проф.Анастас Герджиков. Мандатът на новия ректор, който ще бъде избран днес, е до 2027 година.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top