fbpx
Начало » България » Иван Минчев: Обичам да творя и да създавам нещо красиво

Иван Минчев: Обичам да творя и да създавам нещо красиво

  • bobi
  • 30 юни 2020
  •  Коментарите са изключени за Иван Минчев: Обичам да творя и да създавам нещо красиво

Иван Минчев

е многократен шампион на България в лекоатлетически дисциплини. Завършил е НСА „Васил Левски“. Част от кариерата му минава и като фитнес инструктор. За кратко се изявява и като модел на водещи брандове и има записани и редица награди от конкурси за красота.

От дълги се занимаваш с лека атлетика. Как поддържаш форма?

Имам 17г. стаж в този спорт. Много ми е дал, но и не по-малко е взел. Вече не практикувам лека атлетика. Поддържам добра форма като ходя на фитнес, вдигам тежести и от миналата година се запалих по йогата. Горещо препоръчвам на всеки.

Как минава един твой ден – колко често спортуваш, какви тренировки правиш?

Всяка сутрин ставам в 6:30. Денят ми започва с чаша кафе и любима книга. После тренирам, след това почвам работа цял ден и вечер се прибирам вкъщи. Приготвям вечерята си и си почивам, по някой път вечерям навън. Тренирам почти всеки ден – по 5-6 пъти седмично. Правя различни тренировки, кардио, силови, йога.

Постоянно се говори за здравословното хранене. Какви са твоите съвети – какви храни да взимаме и какви да избягваме?

Това е една много обширна тема изпълнена с митове и легенди. Докато се занимавах активно със спорт, съм изпробвал десетки диети и режими. Всяка една от тях действа по различен начин на различен организъм. Съветът ми към хората е да не се прекалява както с вредните, така и полезните храни, колкото може повече спорт и позитивни емоции. 

Почти всеки спортуващ иска да изкара „плочки“ на корема. Твоите съвети за така желаните „плочки“?

При мен периода с плочките мина преди много време, явно съм го израснал. Плочките са много дълъг и труден процес, но не и невъзможен. За да се покажат е нужно много стриктен хранителен и тренировъчен режим, много кардио тренировки и добре пресметнат калориен прием. 

Преди години имаш една „авантюра“ в САЩ. Какво не ти хареса в американския начин на живот?

Беше мечта, която почти осъществих. Заминах с идеята да остана и заживея там. Ако го бях направил, трябваше да пребивавам в САЩ нелегално, докато бях в България мислех, че не е нищо страшно, но когато отидох там, нещата се оказа по различен начин. Мислех си, че като отида в Щатите и там ще ме чакат с питка и мед и без усилия ще постигнеш всичко. Там се научих да работя наистина много усилено, да се бориш за това, което искаш и да разчиташ единствено на себе си. Грешката ми беше, че просто не знаех какво да правя там след като остана, нямах план за действие, и ето ме тук. 

Носител си и на доста отличия за мъжка красота преди години. Как ти се отразиха тези отличия – наистина ли носят само позитиви?

Това също е период от живота ми, който съм искал, получил съм го и вече е преминал. Явявал съм се на доста конкурси за красота и всичките съм ги печелил, снимал съм се с десетки видео клипове, но всичко с времето си. Дори да е имало някакво позитиви не са били кой знае какво, останали са зад мен. Сега съм се насочил към друго, в съвсем друга посока от модния подиум. 

В момента си се насочил към фризьорството.. Защо се пренасочи в друга област?

Стана съвсем случайно изобщо не съм си представял че ще се занимавам с това и че имам такива качества. Може би е останало от предишния ми период с моделството. Винаги съм харесвал, когато за снимки някои фризьор ми направи красива прическа, но не съм си представял, че един ден и ще ги правя за хората. Вече имам собствен салон с прекрасен екип и не спирам да се развивам. 

Какъв е трендът в момента? Кои са желаните мъжки прически?

В момента са на мода по-дълги коси, с дълги бретони завъртяни на ляво или дясно. Отмина модата на късите прически. Дори аз не подстригвам хора, които искат да ги мина с един номер с машинката. Обичам да творя и да създавам нещо красиво. 

А сега накъде? Какви са плановете?

Начертал съм си пътя и стриктно го следвам. Предстоят отваряне на нови обекти, а за по- далечното бъдеще…кой знае ,може да си осъществя напълно американската мечта, както казах малко по-горе.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top