fbpx
Начало » България » За 25 г. броят на училищата в Русенско е намалял два пъти

За 25 г. броят на училищата в Русенско е намалял два пъти

  • bobi
  • 22 дек. 2021
  •  Коментарите са изключени за За 25 г. броят на училищата в Русенско е намалял два пъти

За последните 25 години броят на училищата в Русенско е намалял два пъти. Демографският проблем е сериозен, коментира началникът на Регионалното управление на образованието в Русе Росица Георгиева. Тя посочи, че ако през 1995 година в област Русе е имало 150 училища – от първи до 12-и клас, то сега те са 68, като в броя се включват и частните училища.

Георгиева каза още, че през учебната 2018/2019 г. седми клас са завършили 1681 ученици, през тази те са били 1625, а наесен се очакват около 1700 ученици.

„Смятам, че е успех за екипа на Регионалното управление на образованието, че в община Русе има 11 професионални гимназии, които са тясно профилирани. Много е важно да предоставиш специфични преподаватели по професионална подготовка, които са богатство за съответното училище, както и материална база. Съхраняването през тези четири години на професионалното образование и обучение за мен беше цел и смятам, че тя е постигната“, каза Георгиева.

Тя коментира, че има подкрепата на професионалните гимназии, разбирането на бизнеса, като е откликнала на предложенията на всеки работодател за откриването на професии, от които има нужда, предаде БТА.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top