fbpx
Начало » България » За първи път в България ще има видеоуроци в помощ на учениците, които ползват жестов език

За първи път в България ще има видеоуроци в помощ на учениците, които ползват жестов език

  • bobi
  • 16 авг. 2021
  •  Коментарите са изключени за За първи път в България ще има видеоуроци в помощ на учениците, които ползват жестов език

Издателската група „Просвета“ започна заснемането на първите у нас видеоуроци в помощ на учениците, които ползват жестов език. Те ще бъдат част от образователната платформа за е-просвета в секцията за безплатни образователни материали и ще се ползват свободно още от тази есен, съобщиха от издателството.

Партньор на „Просвета“ е Националната асоциация на преводачите на жестов език в България.

„Изключително сме развълнувани, че това се случва за първи път в България – учебният материал да бъде поднесен на български жестов език, а това е важна предпоставка за повишаване на качеството в обучението на учениците с увреден слух“, коментират от асоциацията.

Досега у нас липсваха подходящи образователни ресурси за деца в училищна възраст, които имат нужда от достъп до информация чрез жестов език. Именно заради това от „Просвета“ и Националната асоциация на преводачите на жестов език в България са обединили в създаването на видеоуроци, които да помогнат на децата да учат пълноценно.

„Проектът изисква време, огромна работа и отделянето на сериозни ресурси, за да бъдат покрити най-важните теми по предметите в началния етап. Ще качваме в е-просвета всеки нов видеоурок с жестов превод веднага щом е готов“, информират от издателството.

Инициативата е получила подкрепа от Съюза на глухите в България и от Асоциацията на родители на деца с увреден слух.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top