fbpx
Начало » Бакалавър » За приноса на българските учени за откритията в сферата на физиката и астрономията

За приноса на българските учени за откритията в сферата на физиката и астрономията

  • bobi
  • 13 ное. 2023
  •  Коментарите са изключени за За приноса на българските учени за откритията в сферата на физиката и астрономията

За приноса на българските учени за откритията в сферата на физиката и астрономията и други акценти от програмата на Есенния ден на отворените врати във Физическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ в „Нашият ден“ разказва доц. д-р Владимир Божилов – зам.-декан на ФФ, катедра „Астрономия“ към СУ „Св. Климент Охридски“.

На 17 ноември 2023 г., от 11:00 до 15:30 часа Физическият факултет (ФзФ) на СУ „Св. Климент Охридски“ отваря вратите си за всички, които искат да прекарат няколко интересни и ползотворни часа, вдъхновени от науката – ученици, учители, родители с деца, студенти, изследователи и граждани. В рамките на събитието посетителите ще могат да видят, че физиката ни отвежда най-дълбоко и най-далече в човешкото познание, че може да бъде увлекателна и интереса, че е престижна специалност с многобройни възможности за реализация в България и по света.

По време на Есенния ден на отворените врати посетителите ще могат да се запознаят с най-новите предизвикателства пред физиката, да разберат повече за Нобеловата награда по физика за 2023 г., за откритите от България нови светове – екзопланети в далечния Космос, да разкрият тайните на космическите технологии и науката зад черните дупки и много други.

Всички участници ще могат да се насладят на научни демонстрации, да посетят водещи лаборатории във Физическия факултет, да наблюдават Слънцето с телескоп, да научат повече за възможностите за обучение и развитие в различни области на физиката, както и да зададат своите въпроси.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top