fbpx
Начало » България » За месец седмокласник е поставен 3 пъти под карантина

За месец седмокласник е поставен 3 пъти под карантина

  • bobi
  • 13 ное. 2020
  •  Коментарите са изключени за За месец седмокласник е поставен 3 пъти под карантина

Ученик в 7-и клас вече за трети път е под карантина. Момчето е преболедувало COVID-19 и дни по-късно му се налага пак да влезе в карантина – този път заради заразен съученик. От РЗИ обясняват, че такава е заповедта на здравното министерство. Министърът го потвърждава, предаде БНТ.

Синът на Бояна е на 13 години, учи в 7-и клас. За трети път в рамките на месец е под карантина

„Първият път беше заради сестра си, след това заради себе си, защото той се разболя, след това се върна на училище за два дни и след това пак го поставиха по карантина заради болен съученик, което според мен е някакво чиновническо безумие. Защото никой не се интересува как това дете ще изкара 30 дни затворено вкъщи“, разказа Бояна Ушева.

Според разпорежданията, детето е подадено като контактно от директора на училището, в което учи и карантината важи за целия клас, без изключения.

Но не само този седмокласник ще учи онлайн.

От днес учениците от 6 и 7 клас в София преминават на онлайн обучение

Въведеното дистанционно обучение за учениците в гимназиалния етап продължава до 27 ноември, предаде БГНЕС.

На директорите на училища се препоръчва при повишаване на броя на заболелите, учебният процес да преминава в електронна среда и за други класове.

Към 11 ноември 49 столични училища са преминали в обучение от разстояние в електронна среда. Заболелите и карантинирани деца и ученици са 6265, а карантинираните учители и възпитатели са 780 човека.

В столицата остава в сила и забраната за посещения на големи търговски обекти – молове – на лица под 18-годишна възраст.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top