fbpx
Начало » България » Защо представиха на ученици книга със сексуално съдържание и циничен текст?

Защо представиха на ученици книга със сексуално съдържание и циничен текст?

  • bobi
  • 18 апр. 2023
  •  Коментарите са изключени за Защо представиха на ученици книга със сексуално съдържание и циничен текст?

Книга със сексуално съдържание и циничен текст е била представена пред ученици в пети клас. Част от тях дори са си купили четивото. За случая сигнализираха възмутени родители от няколко училища в Хасково. Представянето е било част от проект на фондация, насърчаваща четенето сред децата.  

„Книгата се казва „Да пробудиш драконче”. На някои страници има нецензурни и груби изрази. Потресена съм. Рекламира се алкохол, насърчават се децата да пият”, разказа Живка Ванчева, майка на петокласничка.

„Този проект дойде като естествено продължение на Седмицата на детската книга. Когато се срещнахме с авторите, бяхме във възторг, че искат да представят на децата нови, млади автори”, коментира в ефира на „Здравей, България” Веселина Политова, началник на регионалното управление по образование.

Инициативата е на Константин Иванов и неговата фондация.

„За съжаление не познаваме изцяло текста на четивото. Винаги предварително изпращаме списък с имената на книгите и авторите на родителите. При желание може да се научи много за тях в интернет. Книгата повече няма да бъде представяна на децата. Договорът с автора е  прекратен”, обясни той.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top