fbpx
Начало » България » Защо някои родители избират домашното образование

Защо някои родители избират домашното образование

  • bobi
  • 23 сеп. 2021
  •  Коментарите са изключени за Защо някои родители избират домашното образование

Домашното образование е факт в България от близо 20 г., когато е основана и Асоциацията за домашно образование. Изборът правят родителите, които държат на образованието, но не са съгласни с училищния модел.

Кои са програмите, по които учат децата, и какво представлява процесът на домашно образование?

Темата коментира в “Нашият ден“ Петър Порумбачанов, председател на Асоциацията за домашно образование. Той има четири деца, които се обучават вкъщи, и е учител по история.

“Радвам се за пътя, който извървяхме, и битките, които преминахме. Бих го направил отново.

Системата на конвенционалното образование е твърде тромава и не успява да внедри всички добри практики и тенденции по отношение на педагогиката. Семейството е доста по-гъвкава единица и много бързо може да смени курса, когато види, че има различни практики, които дават добри резултати.

В конвенционалната система има стандартизиран план, който трябва да се следва, без оглед на индивидуалните качества и способности на децата.

Една от причините за избора ми беше свързана и със социализацията. Социалната среда, която домът формира, е далеч по-добра от това да се социализираш с някого, когото не си избрал.

Външно оценяване

Използваме най-различни независими външни оценители. Това включва всички тестове, които децата правят в продължение на целия процес.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top