fbpx
Начало » България » Затварят за дезинфекция двете най-големи училища в Търговище

Затварят за дезинфекция двете най-големи училища в Търговище

  • bobi
  • 16 окт. 2020
  •  Коментарите са изключени за Затварят за дезинфекция двете най-големи училища в Търговище

В Търговищка област – също както Благоевградска обявена за червена зона, новите случаи на зараза за предходното денонощие са 43, от тях 24 в  община Търговище.

Днес и утре двете най-големи средни училища в Търговище ще бъдат затворени за дезинфекция, а обучението ще се провежда от разстояние в електронна среда.

Мярката се налага заради повишения брой на болни или заразени учители и ученици. Няма да се затварят училищата в селата, както и детските градини, поясни кметът на общината д-р Дарин  Димитров:

„Да, тези мерки ще бъдат непопулярни, но въпросът е да спасим живота на хората. И проверки, проверки, проверки.

Детски ясли, градини смятам засега да не ги затваряме, нямаме толкова заразени учители там, както в мероприятията на открито, както в културно – развлекателните мероприятия, 50 процента от капацитета.

Искам да отправя засега апел към всички да не се посещават по възможност нощни заведения, дискотеки“.

„Натискът върху здравната система се увеличи“, коментира ситуацията в Търговище кметът:

„И медицинските екипи са претоварени, и Covid отделението сигурно днес ще бъде пълно. Вече се разкрива допълнително триажно отделение“.

Двама специалисти от Инфекциозното отделение в Търговище са подали заявление за напускане, информира заместник-директорът на лечебното заведение д-р Иван Канев:

„Ние оставаме без инфекциозно отделение. Там са реанимационните ни легла, където са интубираните пациенти и другите тежко болни пациенти. Трябва значи пациентите, които са интубирани, да ги качим в реанимация. Ние в реанимацията не можем да смесваме потоци, при което болницата затваря. Тя става Covid болница“.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top