fbpx
Начало » България » Засилват хигиената и в училищата заради коронавируса

Засилват хигиената и в училищата заради коронавируса

  • bobi
  • 28 февр. 2020
  •  Коментарите са изключени за Засилват хигиената и в училищата заради коронавируса

И в училищата се засилва хигиената във връзка с превенцията срещу коронавируса. Директорът на 119 СУ Диян Стаматов например съобщи, че е наредил да се почиства няколко пъти през деня. По негова заръка дори се дезинфекцират чиновете.

„Много е важна личната хигиена – както сега, така и всеки друг ден. През последната седмица в сградата на 119 СУ е увеличена честотата на почистване в тоалетните и коридорите-по три пъти на учебна смяна (или общо 6 пъти на ден). С дезинфектанти се почистват и плотовете на масите. Във всяка ученическа тоалетна има сапун – диспенсъри и опаковки течен сапун с дозатор, които се зареждат регулярно“, съобщи Стаматов във фейсбук.

Директорът обръща внимание, че е важна личната хигиена, като препоръчва децата да си носят салфетки и мокри кърпички.

Преди дни от Министерството на образованието и науката (МОН) препоръча на институциите в системата да се въздържат от предприемане на организирани пътувания в Италия и други държави, в които има регистрирани случаи на зараза с новия коронавирус COVID-19. Препоръката включва ограничение на пътуванията, организирани по линия на участие на ученици и учители в различни международни програми и проекти, както и по отношение на екскурзионни пътувания от училищата.МОН издава предписанието с цел гарантиране в максимална степен на сигурността на учениците и учителите и опазване на тяхното здраве.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top