fbpx
Начало » България » Започни новата година с високи и различни цели!

Започни новата година с високи и различни цели!

 • bobi
 • 19 дек. 2018
 •  Коментарите са изключени за Започни новата година с високи и различни цели!

Пожела ли си вече нещо за новата година? Може би е свързано с твоето здраве, с работата ти, с парите, които печелиш, с някакво хоби, с твоята фирма?

Прочетох някъде, че е изчислено, че близо 97% от новогодишните пожелания не се сбъдват. Това звучи логично, особено ако допуснем, че 97% от хората не правят нищо, за да сбъднат своите новогодишни пожелания и те си остават само едни голи надежди (голи приказки).

Успехът изисква действия. Ние винаги получаваме онова, което искаме. Проблемът е, че пожеланията са едно нещо (много от тях правим по навик, без сериозни намерения), а нещата, които искаме истински са друго, съвсем различно нещо.

Новата година е прекрасна възможност да започнем нещата по нов начин – с високи и различни цели! Нова година – нов късмет, както се казва!

Обещания

Смятам, че можем да започнем годината по нов начин и с акцент към темите, по които пишем в нашия сайт ти предлагам да вземеш решение, че тази година ще бъде различна!

Обещай си, че:

 • Ще бъдеш изключителен в твоята работа, като предлагаш продукт и удовлетворение на клиентите си на по-високо от ниво спрямо нивото ти от последните години.
 • Ще си партнираш само с онези клиенти, които са полезни за теб. Ще избягваш или игнорираш “лошите” клиенти, които искат да работиш за тях безплатно или ти изкарват всеки лев през носа. Ще градиш дългосрочни взаимоотношения с най-качествените си клиенти и партньори.
 • Ще инвестираш в себе си, за да бъдеш по-компетентен и завършен като специалист и личност от когато и да било преди. Ще четеш много, ще се самоанализираш, ще събираш обратна връзка за себе си и ще бъдеш по-добър от конкурентите си и от теб самия спрямо изминалата година.
 • Ще се грижиш за твоето оптимално физическо и психическо здраве, чрез правилен баланс между работа и почивкаспортразумно хранене. Ще работиш само с хора, с които ти харесва да работиш, ще избягваш да се заобграждаш с хора, които те стресират, депресират или обиждат и ще ги игнорираш

Започни годината по нов начин! Четирите точки от по-горе са само част от нещата, които можеш да правиш по-успешно и по-добре.

Всеки може да продължи сам списъка, но въпросът не е в това да правиш дълги списъци с пожелания и цели, а да стартираш годината с нагласата, че ще бъдеш по-добър, по-компетентен, по-полезен за околните, за да си по-успешен, по-здрав, по-богат и по-щастлив.

Топ 10 на новогодишни пожелания

Ето един списък на “Топ 10 на новогодишни пожелания”, обобщен измежду пожеланията на хиляди хора по света. Може би ще откриеш някое твое пожелание в него:

 1. Да отслабна
 2. Да ям, пия, науча или опитам нещо ново
 3. Да спестя пари
 4. Да си поставя постижима спортна цел, като например да бягам 5 или 10км.
 5. Да съм щастлив/а
 6. Да се влюбя
 7. Да си правя по една снимка всеки ден през годината
 8. Да си намеря работа
 9. Да чета повече
 10. Да си водя дневник със страхотните моменти в живота

В различни статии през последните дни четох, че новата година ще бъде годината на “Отговорността”, “Съвършенството” и др. Това са мненията на различни хора.

Моето мнение не изключва тези неща, но според мен сега най-важното е да започнем годината по нов начин, с нови цели, с по-високи лични стандарти, с различни подходи. Това е нещо, което смятам, че ни куца на нас, българите – бавни сме, тромави и закостеняли, трудно учим нови неща, още по-трудно ги прилагаме с успех.

Така че, нека започнем новата година с работа по нов начин, с високи и различни цели!

Източник: https://www.novavizia.com

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top