fbpx
Начало » България » Започна ваксинацията на учители в Благоевградско

Започна ваксинацията на учители в Благоевградско

  • bobi
  • 09 февр. 2021
  •  Коментарите са изключени за Започна ваксинацията на учители в Благоевградско

Започна ваксинацията на учителите от Благоевградска област. До четвъртък срещу Covid-19 трябва да бъдат имунизирани 246 работещи в училищата и детските градини.

Четирима лекари са подписали договор със Здравната каса за ваксинирането на учителите в Благоевград. От Регионалното управление по образование са предоставили списъците и графика на имунизацията, която започна минути преди 19 ч. Получените от РЗИ дози са по-малко от заявилите желание да се ваксинират, поясни д-р Дафина Тачова:

„Взели сме сега 41 флакона, което означава, че 246 души трябва да бъдат ваксинирани. Трябваше да съкратим малко списъка. Останалите, засега, ще бъдат резерв“.

Лекарите ще ваксинират в часовите пояси от 9 до 11 и от 14 до 16 часа, каза д-р Дафина Тачова. Направена е и организация, с която да се избегнат всички рискове, като прогнозата е до два-три дни наличните ваксини да бъдат поставени:

„Ние сме създали зелена зона, за да няма натрупване на болни пациенти с тези здрави хора, които ще дойдат да се имунизират. Мисля, че ще приключим, при темпа, с който ще работим, до обяд в четвъртък“.

1200 учители и непедагогически персонал от област Благоевград са заявили желание да бъдат имунизирани. В близките дни се очакват още ваксини, заявиха от РУО.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top