fbpx
Начало » България » Започва ротация на учениците в Сливенска област

Започва ротация на учениците в Сливенска област

  • bobi
  • 12 окт. 2021
  •  Коментарите са изключени за Започва ротация на учениците в Сливенска област

От днес в Сливенска област в четири града Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица учениците учат на ротационен принцип – онлайн и присъствено. Причината – въвеждането на допълнителни противоепидемични мерки, заради влизането на областта в тъмночервената COVID зона. В селата продължава присъственото обучение, предаде БНР. 

Професионалната гимназия по текстил започна раздаването на таблети на учениците, които нямат собствени компютри. Зам.-директорът Здравка Дачева коментира, че онлайн обучението не дава необходимите знания и умения: „Притеснява ме! Учениците не знаят толкова много, колкото на нас би ни се искало. Не всички се отнасят на 100 процента сериозно и отговорно към учебния процес, когато е онлайн“.

Осмокласник сподели, че по-добрият вариант е присъственото обучение: „Реално обяснението е съвсем различно, преподаването е съвсем различно и ни харесва в пъти повече, отколкото онлайн“.

На входа на училището Златка от село Жельo войвода, майка на една от ученичките в гимназията чака за таблет: „Дали е тук, дали е там, само да е детето образовано! Да приема! Това е работата“.

През следващите две седмици в онлайн форма на обучение са учениците от 5, 6, 9, 10 и 11 клас, след което 7, 8 и 12 клас ще преминат в електронен формат.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top