fbpx
Начало » България » Зам.-министър Иванова участва в откриването на Национален хакатон “Конференция за бъдещето на Европа”

Зам.-министър Иванова участва в откриването на Национален хакатон “Конференция за бъдещето на Европа”

  • bobi
  • 15 апр. 2022
  •  Коментарите са изключени за Зам.-министър Иванова участва в откриването на Национален хакатон “Конференция за бъдещето на Европа”

Заместник-министърът на младежта и спорта Диана Иванова взе участие в откриването на Национален хакатон “Конференция за бъдещето на Европа”, който се провежда в София от 14 до 16 април. Събитието, организирано от Национален младежки форум, има за цел да ангажира над 50 млади хора от цялата страна в произвеждане на идеи и диалог с европейските институции.

“Щастлива съм и като родител да видя, че толкова много млади хора са активни и будни. Вие сте бъдещето, но и настоящето. Ако всеки един от вас промени себе си и обкръжаващата го среда е способен да промени бъдещето на цялата държава”, каза зам.-министър Иванова по време на откриването.

Тя допълни, че целта на екипа на Министерството на младежта и спорта е да бъде изградена една по-пряка връзка с всички млади хора в България.

“Младите хора са ценен ресурс и ние трябва в активно взаимодействие с различните заинтересовани страни – институции, граждански и международни организации, експерти и младежи да развиваме потенциала и да осигурим една добра среда за тяхното развитие”, заяви Диана Иванова.

Зам.-министърът на младежта и спорта поздрави участниците в Националния хакатон и заяви, че за Министерството на младежта и спорта е изключително важно младите хора в България да бъдат активно включени в политическите процеси както на национално, така и на европейско ниво. Според нея 2022 г., която е Година на младежта в Европейския съюз, ще допринесе за повишаване на осведомеността относно възможностите за младежите да станат активни и ангажирани граждани на европейско, национално и местно равнище, както и участници в промяната, вдъхновени от чувството за европейска принадлежност.

“Министерството на младежта и спорта ще осигурява подкрепяща и насърчаваща среда за личностна, професионална и социална реализация на младите хора в България чрез Националната програма за младежта. Тя предвижда финансиране на младежки дейности по следните тематични области: неформално обучение за придобиване на умения и ключови компетентности, екология и опазване на околната среда, свободно време, творчество и култура, насърчаване на здравословен начин на живот и не на последно място толерантност и европейска принадлежност”, каза Иванова.

Организаторът на Национален хакатон “Конференция за бъдещето на Европа” Национален младежки форум е най-голямата младежка платформа в България, обединяваща над 46 младежки организации. У нас бяха реализирани над 20 събития, които събраха над 400 идеи от българските младежи.

В откриването на събитието участваха още зам.-председателят на Национален младежки форум Атанас Радев, съветникът в политическия кабинет на Министерството на външните работи Димитър Димитров и Веселина Ангелова, която е съветник “Комуникации” на Европейската комисия в България.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top