fbpx
Начало » България » Зам.-директор на училище: Трябва да се мисли за по-радикални мерки

Зам.-директор на училище: Трябва да се мисли за по-радикални мерки

  • bobi
  • 11 окт. 2021
  •  Коментарите са изключени за Зам.-директор на училище: Трябва да се мисли за по-радикални мерки

Когато говорим за класовете от 5-ти до 12-ти клас, учителите, които преподават в тези класове, преподават и на всички останали. Вероятността един ученик да е заразил учителя е голяма, а докато ние разберем това в процеса на тестване и изследвания, той ще продължи да влиза в класовете в реална среда. От тази гледна точка смятам, че може би трябва да се мисли за малко по-радикални мерки и минаване в онлайн среда на определени випуски или пък да се учи на смени, като се подходи локално. Това заяви заместник-директорът на 93. СУ „Александър Теодоров-Балан“ Александър Чакмаков.

Според Цветина Петрова от „Родители за безопасно образование“ необходимите мерки в училищата не са били предприети навреме.

„Децата не могат да бъдат жертва, защото за да запазим психиката и социализацията трябва да имаме първо живи хора. Дистанционното обучение е успешно там, където се прилага с разбиране и желание и от страна на родителите, и на учителите“, заяви Петрова.

Александър Чакмаков добави още, че учениците изпитват затруднения с носенето на маски в училище и го определи като „неефективно“, тъй като една маска има защитен ефект в продължение на едва 2-3 часа.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top