fbpx
Начало » България » Закриват основно училище „Никола Й. Вапцаров“ в Плевен?

Закриват основно училище „Никола Й. Вапцаров“ в Плевен?

  • bobi
  • 22 юли 2020
  •  Коментарите са изключени за Закриват основно училище „Никола Й. Вапцаров“ в Плевен?

Да бъде закрито основно училище „Никола Й. Вапцаров“ в Плевен. Такова предложение е внесено в Общинския съвет.

Според общинската администрация има малък брой ученици и трябва ежегодно дофинансиране, съобщават от пресцентъра на съвета.

През изминалата вече учебна 2019/2020 година в училището са се обучавали 75 ученици, като всички паралелки са били маломерни. За следващата година се очаква в училището да учат 45 деца, а издръжката да бъде недостатъчна за покриване на разходите през новата бюджетна година.

До този момент общината е дофинансирала маломерни паралелки със 17 343 лв., както и допълнително е предоставила още 53 570 лв.

Директорът на училището посочва, че имат просрочени задължения – към „Местни данъци и такси“ от 8240,44 лв., към „Топлофикация“ – 14 555,40 лв., за осигуровки към НАП – 48 722.54 лв. Училището има и предписания от задължителен характер за ремонт на санитарни възли, материално техническата база и в двора. В условията на делегиран бюджет, въпреки налаганите строги финансови икономии, училището не може да се справи с разходите.

В предложението се посочва, че след закриването, финансовите задължения ще бъдат поети от Общината, а учениците ще посещават близки училища. За освободената база ще бъде осигурена охрана.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top