fbpx
Начало » България » Жоро: От много малък се посветих на музиката

Жоро: От много малък се посветих на музиката

  • bobi
  • 07 дек. 2017
  •  Коментарите са изключени за Жоро: От много малък се посветих на музиката

Жоро е български изпълнител и рекламно лице на България на бранда DSquared. През годините Жоро се изявява в различни музикални стилове, както в поп-фолк жанра, така и попа. В свободното си време спортува активно.

Разкажи ни малко повече за себе си. Къде си роден и отрасъл и как премина детството ти?

С благодарност споделям, че съм щастлив да съм роден в моето семейство. Освен, че получих много грижи както от родителите ми, така и от баба и дядо, имах и много приключения. Ние сме обикновено семейство, но с много необикновен живот. Детството ми премина в София и наскоро разказвах на приятели история как всеки ден ходих да наливам вода от чешмичките пред Централна софийска баня. Обичах и да ходя при дядо ми в службата му и да говоря по телефона с роднини. От много малък се посветих на музиката и през всичките си детски години съчетавах уроците по пиано и пеене с игрите. Музиката ми даде много пътешествия – докоснах се до културата на много държави, наистина получих много.

Бил си в хора на БНР. Какво е за едно хлапе да бъде на такова възлово място?

Когато си малък и си запален по всяка нота, по всеки звук, всичко това ти се вижда просто нещо нормално. От днешна гледна точка знам, че тези години ми дадоха не само опит и знания, но очертаха моя житейски път. Всичко, с което се захващам, го правя с много позитивизъм. Затова и с огромно удоволствие приемах всичко, което ни поставяха в хора.

Занимаваш се с музика от много малък. Кой е най-важният урок, който научи, докато се изявяваш в тази сфера?

Музиката е изкуство, удоволствие, красота, но за всички, които я създават и изпълняват, е и огромно усилие. Зад един проект стоят много хора – всеки със своя опит, безсънни нощи, а на финала този целият труд очаква оценката на публиката. Не е лесно, но пък е много вълнуващо. Има професии, чийто резултат от усилията се вижда веднага. А при изпълнителите очакванията обикновено се реализират след години труд. Трябва да си винаги адекватен, да следиш не само своето развитие, но и на колегите ти, да изследваш публиката, да предполагаш какво и как би се възприело. Изводът е един – изисква се упорит труд и интуиция.

Често има разграничение в музиката, особено между поп-фолка и попа. Ти си пял и в двата жанра. Твърде различни или твърде еднакви са тези стилове?

Разочароващо е, че има такива резки граници между жанровете у нас. Подчертавам, в други страни никой не се отрича от стил, който се основава на фолклорни мотиви. И тук не става въпрос само за български народни, а за индийски, арабски, ромски и какви ли още не. Ние сме държава на Балканите, имаме огромна история зад себе си, какво лошо има да съществува такова звучене. Има упреци към текстовете, клиповете в този жанр, но от няколко години същите „яки дупари“ има и в поп и хип-хопа. За мен няма добър или лош музикален стил. Бих се радвал на взаимност между артистите, независимо към кой жанр принадлежи. Самата публиката е една и съща – днес са на участие на Криско, утре на Джена. Вижте и стените им във фейсбук – постват песни и на едните, и на другите артисти. Вярвам, че до няколко години ще отмием разграниченията.

Прави ли ти впечатление, че в България няма класическа поп музика? Тя винаги е премесена с рап, дъбстеп или други мотиви.

В момента има налагане на определени артисти, които са част от две музикални компании, които по някакъв начин са успели да договорят именно те да бъдат излъчвани в ефир. Има поп музика, само че не се ротира. Вие видяхте ли някъде да се излъчва в телевизионен ефир „Гълъбо“ – безспорно един от най-големите хитове тази година? И оправданието на телевизиите е, че песента не им е по формат. А същите те излъчват “Hello” на Adel. И има още много такива примери.

Освен певец, ти си рекламно лице на DSquared за България. Как се случи това?

Изключителен фен съм на този бранд от години. Всяка година пътувам до Милано, за да обновя гардероба си именно с DSquared. Там в техния магазин се запознах с Дийн и Дан Катен, допаднахме си, поканиха ме дори в тяхното заведение в Милано. Винаги ми се е виждало нормално да се снимам за DSquared – така ми е било в главата, така и се случи. Като визия отговарям на изискванията на бранда и общуването ми с представителите за България доведе до предложението да бъда официално лице.

Да бъдеш модел по-скоро финансово изгодно ли е или е заради подхранване на егото?

И от двете по малко. Кой не би бил поласкан от това да бъде лице на DSquared? Но аз не съм модел, макар че през последните месеци получих множество предложения да застана пред обектива по различни поводи. Избирам ангажиментите, а и те трябва да са в крак с моите музикални проекти.

Спортуваш редовно. Не е ли трудно с толкова ангажименти постоянно да спазваш режими?

Именно ангажиментите ми в музиката налагат да се подлагам на тежки тренировки и специален хранителен режим. И ако трябва да бъда честен – никак не е лесно. Но пък аз отричам напълно всякакви добавки и всичко по тялото ми е резултат от спорт и правилно хранене. Всяка сутрин се събуждам в 6 часа, а в 7.30 вече е стартирала тренировката ми с инструктор, който следи всеки мой грам и мускул. Трудно си е, но пък режисьорът ми е много доволен, когато отида на снимачната площадка на видеоклип.

Твоето мото, което ръководи живота ти е…?

Толкова философски не съм се замислял, но във всичко се осланям на това, че трябва много да работя, но пък и да живея в хармония с хората около мен и да се наслаждавам на живота.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top