fbpx
Начало » България » Ето кои са най-желаните училища и паралелки от бъдещите осмокласници

Ето кои са най-желаните училища и паралелки от бъдещите осмокласници

  • bobi
  • 14 юли 2020
  •  Коментарите са изключени за Ето кои са най-желаните училища и паралелки от бъдещите осмокласници

96% от родителите на бъдещите осмокласници са подали заявленията за прием онлайн. Всяко дете ще получи своето място. Това заяви на брифинг старши експерт Ваня Станчева.

Учениците, участвали в Националното външно оценяване са: 10 651 по БЕЛ, а по математика 10 619. Подадените заявления за класиране са 10 243.

„Най-исканите паралелки в София са – паралелка в 22-о училище с профил чужди езици – английски и испански 2310 пъти. След това са Първа английска гимназия (английски с испански 2305 пъти, английски с немски 2169). Паралелка испански с английски на 164 ГПИЕ е вписана 2309 пъти. Втора английска гимназия е с 2013 желания за паралелка с английски с немски. Най-искани са паралелките с английски, испански и немски – или профилите с чужди езици“, разкри още тя.

Некласираните ученици са 1206, но и те имат шанс, тъй като свободните места са 914.

Ученик е имал в списъка си 236 желания за гимназии, като е бил приет на 23-то си желание, разкри д-р Ваня Кастрева, началник на РУО – София-град.

С най-висок бал от 499.5 са четирима ученици – трима от София и един от Варна.

„Баловете в най-желаните училища се покачва. Хубаво е, че все повече ученици се записват с нов език„, разкри д-р Кастрева.

„Децата имат добри резултати – софийските ученици нямат спад на резултатите от матурите. Учителите, мотивацията, труда и добрата подготовка също са подпомогнали високите резултати“, коментира началникът на РУО – София-град.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top