fbpx
Начало » България » Ето кога ще са изпитите и ваканциите на учениците през 2023-2024 г.

Ето кога ще са изпитите и ваканциите на учениците през 2023-2024 г.

  • bobi
  • 01 сеп. 2023
  •  Коментарите са изключени за Ето кога ще са изпитите и ваканциите на учениците през 2023-2024 г.

Изпитът по български език и литература от националното външно оценяване в края на 7. клас през тази учебна година ще е на 19 юни, а по математика на 21 юни.

Това са утвърдените със заповед на министъра на образованието и науката дати след приключилото обществено обсъждане на графика за националните външни оценявания.

Изпитите са изтеглени със седмица по-късно в сравнение с предходни години, за да имат седмокласниците повече време за подготовка.

Десетокласниците ще положат изпитите си на дати, различни от тези за седмокласниците – по български език и литература на 10 юни, а по математика – на 12 юни, като дните ще са учебни. Националното външно оценяване в края на 4. клас ще е на 27 май (български език и литература) и 28 май (математика).

Държавният зрелостен изпит по български език и литература ще бъде на 17 май, а втората задължителна матура и изпитът по професионална квалификация – на 20 май.

Тези дни, както и датите на изпитите от националното външно оценяване за седмокласниците по български език и литература и по математика, са неучебни.

След приключване на общественото обсъждане есенната ваканция на учениците е определена в периода от 28 октомври до 1 ноември предвид насрочените избори за местна власт, като се запазва броят на ваканционните дни.

Коледната ваканция ще бъде от 23 декември до 2 януари, междусрочната – от 3 до 5 февруари, пролетната – от 30 март до 7 април за учениците от 1. до 11. клас и от 5 до 7 април – за учениците от 12. клас.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top