fbpx
Начало » България » Ето как извънкласните занимания помагат на учениците

Ето как извънкласните занимания помагат на учениците

  • bobi
  • 19 дек. 2018
  •  Коментарите са изключени за Ето как извънкласните занимания помагат на учениците

Успешните хора не са непременно най-умните и най-талантливите. Те могат да имат страхотни знания и умения, но тяхната суперсила е адаптивността им.

Приспособимостта ни към променящата се среда се основава на няколко умения, които придобиват все по-голяма тежест в 21. век. В този контекст нарастват ползите от спорт, изкуство и други извънкласни занимания, които дават възможност на учениците да подплатят знанията си с безценни умения. Ето част от тях.

Емоционална интелигентност

Освен че дават знания в определена област, извънкласните занимания помагат на учениците да изградят емоционална интелигентност. При спортните и творческите занимания учениците се учат от успехите и грешките си, опознават силните и слабите си страни и разбират как и кога да променят подхода си според ситуацията и целите си.

Работа в екип

Успехът на всяко по-амбициозно начинание зависи от сътрудничеството между поне няколко души. Извънкласните занимания, особено отборните спортове, предоставят отлична възможност на учениците да придобият увереност, че могат да общуват с хора с различни характери, и да се научат да работят в екип за постигането на общи цели.

Вземане на решения

Извънкласните занимания дават на учениците както поле за изява, така и определени отговорности. По време на тренировките по футбол или на репетициите на училищната рок банда изникват затруднения, които изискват от учениците да вземат решение. Така те се научават да решават проблеми и да носят отговорност за действията си.

Креативност

Разрешаването на проблеми, потушаването на конфликти и преодоляването на всякакви други предизвикателства провокират учениците да изпробват различни подходи. По този начин те развиват своята креативност, стават по-отворени към нови идеи и похвати и започват да виждат възможности там, където повечето хора виждат ограничения.

Източник: https://ucha.se

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top