fbpx
Начало » Бакалавър » „Еразъм +“ – нови възможности пред студентите

„Еразъм +“ – нови възможности пред студентите

  • bobi
  • 06 ян. 2022
  •  Коментарите са изключени за „Еразъм +“ – нови възможности пред студентите

Какви удобства дава новото приложение „Еразъм +“ с интегрирана европейска студентска карта, валидна в целия Европейски съюз?

За приложението обяснява в “Нашият ден“ Мария Габриел, еврокомисар по цифрова икономика.

“Това е нов етап в цифровизацията на програмата. Искаме да има на едно място цялата информация, от която се нуждаят участниците в програмата. Реално всичко ще може да бъде получено само с натискането на един бутон. Това означава по-малко стрес, по-малко време за административните изисквания и по-голяма гъвкавост.

По този начин участниците ще могат на едно място да търсят, подписват и избират дестинация за пътуване,  а също и подписват споразумения за обучение онлайн, да откриват събития и полезни съвети за избраната дестинация.

Така те имат и допълнителна възможност да се свържат с други техни връстници, с които да обменят информация, която ще им бъде определено полезна по време на техния обмен.

Друга важна част е, че те ще получат Европейска студентска карта, валидна за целия ЕС, а това за нас е една решаваща стъпка към европейското пространство за образование, към което се стремим.

Европейската студентска карта ще дава достъп и до услуги, музеи и културни дейности. Това е нещо, което всеки участник в програмата “Еразъм+“ ще има допълнителна възможност да открие.

Новото приложение е достъпно на всички езици в ЕС. Понастоящем има 4000 университета, които участват в мрежата. По този начин, благодарение на това, че и на техния език е достъпно приложението,  участниците могат не само да получават полезна информация,  но могат да подпишат и своето онлайн споразумение за обучение.

По този начин ще се повиши максимално ефективността и ползата от инициативата, защото цифровите процедури ще се превърнат и в стандарт за всички участващи висши учебни заведения.

Това за университетите означава и дигитално сключване на междуинституционални споразумения, дигитално договаряне на споразуменията за мобилност. До този момент имаме над 100 хил. изтегляния на програмата.“

Какво да очакваме от програмата през 2022-ра година?

“Най-напред важното е да продължим да си изпълняваме дейностите по Плана за действие за цифрово образование. В последната една година успяхме да реализираме много хубави инициативи.“

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top