fbpx
Начало » България » Емотикони и супергерои ще красят маските на децата във варненски училища

Емотикони и супергерои ще красят маските на децата във варненски училища

  • bobi
  • 25 сеп. 2020
  •  Коментарите са изключени за Емотикони и супергерои ще красят маските на децата във варненски училища

„Емотикони, миньони, супергерои и различни графични елементи ще популяризират носенето на маски и шлемове в осем варненски училища“, съобщи председателят на Българския Червен кръст във Варна Илко Раев.

Кампанията, наречена „Маскирай се с усмивка“, се реализира в партньорство с една от местните печатници, която дарява защитните средства, и дирекцията „Образование и младежки дейности“ в Общината.

„Идеята на инициативата е да се „смекчи“ санитарният вид на маските и шлемовете, за да могат децата по-лесно да преодолеят новите изисквания за дистанция“, обясни Раев.

Управителят на печатницата Николай Боев допълни, че декорациите са с визуални елементи, подбирани от комуникационния „арсенал“ на учениците. Освен това всяко дете ще има възможност да изразява себе си и моментното си настроение чрез графичните знаци, които могат непрекъснато да се подменят.

„Ако искаме успешно да въведем нови норми на поведение сред младите хора, единственият начин е да им позволим да приложат своите културни знаци, а емотиконите, анимираните и комикс изображенията отдавна са попарт метафори за тях“, посочи Раев.

По думите му, щом маските са част от „новото нормално“, е хубаво ученици и учители да могат да поставят личния си знак върху тях.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top