fbpx
Начало » България » Експерт: Тестовете на учениците да се правят в домашни условия

Експерт: Тестовете на учениците да се правят в домашни условия

  • bobi
  • 19 ное. 2021
  •  Коментарите са изключени за Експерт: Тестовете на учениците да се правят в домашни условия

Тестовете на учениците да се правят в домашни условия, а не в училище с доброволци. За това призова в студиото на „Денят започва“ д-р Юлиян Петров, председател на Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“.

По думите му тестването в клас е спорна практика, която създава „неприятна картина“ в образователната система, а положителните проби са много малко.

Той поясни, че около 20% от децата все още са изолирани от образователната система, те получават т.нар. асинхронно обучение, което „всъщност нямаше да бъде в такъв висок процент, ако тези тестове се правеха вкъщи“.

На въпроса кой ще плаща за тези тестове д-р Петров е категоричен, че те трябва да се осигуряват от държавата, защото „този, който е взел политическо решение, трябва да плаща“.

Д-р Петров насочи вниманието към учениците към прогимназиален и гимназиален етап, които задължително трябва да се върнат в училище.

„Да се приложи т.нар. диференциран подход – там където има учител, ученик, паралелка, там да се подходи по този начин, а другите да си учат, защото ще бъдат непоправими тези вреди, които се нанасят на прогимназиален и гимназиален етап“, обясни д-р Юлиян Петров.

На този фон се увеличава броят на ваксинираните учители в страната – близо 47%. Заедно с тези, на които им признаха антителата, „много колеги са близо до т.нар. зелен сертификат“, каза д-р Петров и определи училището като „най-безопасна среда“.

Д-р Петров повдигна въпросът защо учителите са били отделени от поръчката за тестове, след като те са същите и е трябвало да бъдат закупени.

„Тестовете за учителите ги забравихме и нямаше никакъв проблем в тази поръчка да бъдат добавени и учителите. Стана някаква голяма анархия“, коментира д-р Юлиян Петров.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top