fbpx
Начало » България » Езиков център Стартгейт предлага telc C1 Hochschule за първи път в България

Езиков център Стартгейт предлага telc C1 Hochschule за първи път в България

  • Елвира Юрукова
  • 09 апр. 2019
  •  Коментарите са изключени за Езиков център Стартгейт предлага telc C1 Hochschule за първи път в България

Какво представлява telc?

 

telc е съкращение на The European Language Certificates – европейските езикови сертификати.

telc GmbH, със седалище в Германия, Франкфурт/Майн/, е един от водещите оференти на стандартизирани езикови изпити, чийто основен акцент е разработването, провеждането и разпространението на повече от 80 изпита на 10 езика. За повече информация: https://www.telc.net/ueber-telc/wer-wir-sind.html

От 1.10.2018 г. езиков център Стартгейт е лицензиран център за провеждане на telc изпити по немски език, чиито сертификати са международно признати.

 

Езиков център Стартгейт предлага пълната гама от изпити от нива А1 до С2.

По-ниските нива като telc Deutsch А2 и В1 са подходящи както за ученици, които искат да положат нулева година в германски или австрийски университети, така и за възрастни, желаещи да работят в Германия. Сертификатът telc Deutsch В2 се признава от абсолютно всички работодатели в Германия, особено в областта на медицината.

За прием в голяма част от елитните университети и висши училища в Германия не се признават С1-сертификати като напр. Goethe Zertifikat C1 или telc Deutsch C1. Универсалните сертификатни изпити, които се приемат, са DSH, DSDII, Test DaF и telc C1 für Hochschule. Тук следва да споменем и ограниченията за провеждане на някои от тях в България: Изпитът DSH се провежда само в германските университети, като всеки от тях разработва собствен изпитен вариант. DSDII имат право да положат само ученици от немските гимназии и някои гимназии с профил немски език. ÖSD С1 бива признат само в австрийските университети. Следователно единствената опция за останалата част от българските ученици, които желаят да следват в Германия, до момента бе Test DaF. От месец октомври 2018 г. в България вече може да се проведе и сертификатният изпит telc C1 für Hochschule, който се признава от абсолютно всички университети и висши училища в Германия и Австрия.

Езиков център Стартгейт е първата и единствената институция в България, предлагаща изпитния формат telc C1 für Hochschule. Чрез получения от telc GmbH Германия лиценз се удостоверява качеството на извършваните от езиков център Стартгейт езикови услуги, както и компетентността на работещите в него преподаватели, доказали се през годините като отлични педагози и професионалисти в преподаването на немски език.

Telc C1 Hochschule

 

От 12.06.2016 г. сертификатът telc C1 für Hochschule бива признат като доказателство за необходимото владеене на немски език в германските университети и висши училища съгласно решенията на ректорите на висшите училища и конференцията на министрите на образованието на Република Германия.  Виж Решението в pdf-файл на https://www.telc.net/fileadmin/user_upload/Informationsmaterial/RO-DT_2015.pdf § 8 Befreiende Prüfungen und Qualifikationen , ал.(d).  Съгласно това решение сертификатът се признава наравно със сертификати като DSH, Test DaF, DSD II и ÖSD С1.

 

Основни характеристики и предимства на telc Deutsch C1 Hochschule

 

– За разлика от изпитните формати DSH и Test Daf, при които датите за провеждане на изпитите са фиксирани през годината, telc изпитите могат да се провеждат неограничен брой пъти /това зависи изцяло от съответния изпитен център/.

– По-ранно получаване на резултатите от изпитите: от 4 до 5 седмици след провеждането им. Срещу допълнително заплащане е възможно този срок да бъде съкратен. При Test DaF резултатите се оповестяват едва след 7 седмици.

– В случай че не се издържи писмената или устната част, няма нужда да се полага целия изпит отново, а само частта, която не е издържана.

– Устният изпит се провежда на място, като постиженията на кандидатите се оценяват от лицензирани изпитващи. Освен това устната изпитна част се провежда с двама човека, които биват модерирани от изпитващите. По този начин се създава естествена обстановка, в която кандидатите имат възможност да покажат реалните си комуникативни познания.

– telc Deutsch C1 Hochschule може да се проведе и в индивидуална форма, което при останалите изпити е невъзможно.

– При telc Deutsch C1 Hochschule няма минимална граница за един от компонентите на изпита: четене с разбиране, слушане с разбиране или съставяне на писмена работа. Изпитът се счита за издържан, ако общият брой на точките възлиза над 60%. Това означава, че ако на някой от компонентите получите нисък резултат, но резултатите от другите компоненти са високи, те биха могли да компенсират цялостния резултат. Важното е достигане на 60%-тната граница.

За да придобиете повече представа за формата на изпита telc Deutsch C1 Hochschule, вижте Modellstest, където може да получите информация както за структурата на изпита, така и за критериите за оценяване.

 

https://www.telc.net/pruefungsteilnehmende/sprachpruefungen/pruefungen/detail/telc-deutsch-c1-hochschule.html#t=2

Езиков център Стартгейт предлага подготвителни курсове както в групова, така и в индивидуална форма. Разполагаме с множество материали, както и изключително опитни преподаватели, които да осигурят успешното издържане на съответния изпит.

Тъй като telc Deutsch C1 für Hochschule е съвсем нов и напълно непознат за българската аудитория изпит, ние сме готови да отговорим на Вашите въпроси и да Ви консултираме надеждно. Информация относно изпитни дати, курсове, подготовка, регистрация и др. може да получите на нашия сайт www.nemskizavseki.com .

Свържете се с нас на електронната ни поща startgate@abv.bg или на телефон 0878 761 038.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top