fbpx
Начало » България » Една трета от училищата в страната нямат физкултурни салони

Една трета от училищата в страната нямат физкултурни салони

  • bobi
  • 17 авг. 2020
  •  Коментарите са изключени за Една трета от училищата в страната нямат физкултурни салони

Една трета от училищата в страната не разполагат с физкултурни салони. От над 2 200 общински и държавни училища, при 700 се е наложило да се приспособяват стаи за часовете по физическо.

Френската гимназия в София е едно от училищата, в които се е наложило да бъде приспособен физкултурен салон. Той се намира на петия етаж, над кабинетите по история и география, което създава сериозен дискомфорт. В салона в час влизат по около 60 ученици, а почти няма вентилация. Една трета от училищата в страната са в тази ситуация.

Макар и елитна, френската гимназия чака изграждането на спортна зала от 50 години. Настоящият ѝ директор Емилия Богданова помни ясно първия си работен ден тук преди 10 години.

„Когато подписвахме протоколите, директорският кабинет се разтресе и аз помислих, че има земетресение. Колегите го приеха много спокойно и казаха, че децата започват да играят физическо”, казва тя.

„Освен Френската гимназия останаха две училища без спортни зали. Моята амбиция е до 2 години да няма училище в София без физкултурен салон. На път сме да я постигнем”, заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top