fbpx
Начало » България » Една трета от план-приема на Шуменския университет е изпълнен

Една трета от план-приема на Шуменския университет е изпълнен

  • bobi
  • 16 юли 2021
  •  Коментарите са изключени за Една трета от план-приема на Шуменския университет е изпълнен

Една трета от план-приема на Шуменския университет „Епископ Константи Преславски“ е изпълнен на първия етап от кандидатстудентската кампания. На първо класиране са приети близо 700 души.

За следващата учебна година висшето училище предлага прием в 47 специалности, 14 от които са защитени и освободени от семестриална такса. Традиционно, най-голям е интересът към Педагогическия факултет, каза заместник-ректорът по кандидат-студентската дейност проф.Чавдар Сотинов:

„Специалностите за начален и детски учител, специалност „Социални дейности“ голям интерес има. В другите факултети почти са запълнени местата в специалност „геодезия“. Тя е магистърска степен и е регулирана специалност, професия. Запълниха се също така специалности като „астрономия“ и „метеорология“. Почти във всички други специалности имаме свободни места“.

Документи за свободните места се подават до 16-ти юли включително. Тогава ще има и нова възможност за явяване на изпит. Вече приетите на първо класиране студенти могат да се запишат до 17-ти юли.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top