fbpx
Начало » България » Една пета от учениците не посещават онлайн уроците

Една пета от учениците не посещават онлайн уроците

  • bobi
  • 30 апр. 2020
  •  Коментарите са изключени за Една пета от учениците не посещават онлайн уроците

Една пета от учениците не посещават онлайн уроците, информираха от BTV.

Въпреки, че МОН показва, че е голям делът на учениците, които се включват в дистанционното обучение, то се оказва, че има деца, които няма как да учат, защото нямат компютър или таблет.

Все още не е ясно кой район е най-проблемен.

От Министерството все пак информираха, че до този момент са раздадени над 2000 устройства.

Другият вариант е, че ако семейство не може да осигури средства за учене вкъщи, учителите преподават чрез задачи през телефона или разпечатват материалите и ги доставят по домовете.

Btv дават пример, че във врачанското село Остров много от учениците трудно се включват в онлайн обучението. Радостин например е едно от 4-те деца в семейство.

Майката Алина разказва през какви трудности са преминали. Първо са имали проблем с интернета, след това с устройствата – много са били стари и батериите бързо са падали. От училището са раздали устройства, но само на деца, които изобщо не са имали.

Все пак на Радостин успяват да му помогнат от инициативата „Дарения за учениците“, която свързва благодетели с нуждаещи се.

Към момента 32 места от цялата страна са пожелали помощ под формата на техника, като устройствата ще останат за училището да се ползват и след епидемията.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top